Commediagillet

Medlemmar

Augusto Cabrera har lång erfarenhet i Commedia dell’Arte, maskspel, dockteater, scenframställning, clown, anticlown, bouffon och mycket mer. Han är verksam som skådespelare, regissör, och mask- och docktillverkare. Augusto är utbildad inom konst och teater i Peru och Brasilien, men också i Italien (Commedia dell’Arte och lädermask för Donato Sartori), vid Odinteatret i Danmark (regi), vid Dockteater Institutet för Mikael Meschke, m.m. Han är konstnärlig ledare och regissör på Commediagillet som han grundade 1995.

AnneLee Vikner har jobbat som skådespelare sedan 1999 då hon gick ut Folkuniversitetets Teater Akademien. Hon har utbildat sig vidare i Sverige och Beverly Hills, LA. Hon har jobbat med turnerande barnteater (Tio Fötter) och egenproducerade pjäser med sin grupp Tornet Productions. Hon har gjort uppdrag för Kriminalvården som skådespelare och dramacoach och jobbat som skådespelare i Försvarsmaktens och Polishögskolans utbildningar. Medverkat i SVT i bl a Den Fördömde med Rolf Lassgård, Pia Green m. fl.

Morgan Tolsén började tidigt i livet att lära sig att spela olika musikinstrument. Utbildades till musiker men samtidigt började att uppträda som sångare, tog sånglektioner för bl a Operasångaren och Docenten Arne Ohlson i sång och talvård. I och med sången så märkte han att han hade fallenhet för teater och gick då utbildning på Folkuniversitetet och Stockholms Teaterinstitut. Började i Commediagillet 2001. Morgan har gjort det mesta i Commediagillet, varit gycklare, mask- och dockspelare samt clown och spelat och komponerat egen musik till deras uppsättningar.

Jonas Blixt har alltid haft en fallenhet för det konstnärliga inom först och främst bildkonsten och upptäckte på gymnasiet teatern. Gick efteråt på Stockholms Elementära Teaterskola 2010-2011 och har sedan dess frilansat inom både teater och film. I Commediagillet har han utöver sitt skådespel bidragit som dramatiker och regissör. Utbildar sig just nu till teaterlärare på Göteborgs universitet. 

Esse Hellberg kom till Stockholm från Halland för några år sedan, för att studera på Stockholms Elementära Teaterskola. Efter studierna har Esse varit allt från skådespelare till kaffekokare på teatern. Genom sitt intresse för clown & Commedia tog Esse kontakt med Augusto för att lära sig mer om detta ämne. Esse studerar också sång för operasångarna Dag Schantz och Thomas Gorn.

Henrik Olsson är utbildad och med titeln Scenkonstpedagog, har flera utbildningar och arbetslivserfarenhet som skådespelare och utbildare bland fristående grupper, egna projekt och kulturskolor samt ger egna workshops. Har sin huvudutbildning vid Novia University of Application (Finland) men även några folkhögskolor innan dess med inriktning mot teater. Har även kunskap och har även använts inom andra konstformer som akrobatik och dans.